We beantwoorden graag al jullie vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Is het verplicht om op afspraak te werken ?

  We hebben twee soorten van klanten : klanten die graag op afspraak en in alle rust langskomen en klanten die zich gebonden voelen van zodra we met vaste afspraken werken. Vandaar dat we op maandag en dinsdag op afspraak werken van 10 tot 21u, zodat we u een perfect private shopping experience kunnen bezorgen. Van woensdag tot en met zaterdag is er vrije toegang, telkens van 10 tot 18u.

 • Wat als ik de juiste maat niet weet bij het aankopen van een geschenk?

  Geen probleem! Alles kan altijd aangepast worden op de juiste maat. Kettingen en armbanden kunnen zowel verlengd als verkort worden. Ook ringen kunnen probleemloos verkleind of verruimd worden. Bovendien bieden we al onze klanten een jaarlang de tijd om de maat te laten aanpassen, zodat alle seizoenen eens rustig doorlopen kunnen worden. Natuurlijk heb je altijd een aantal technische beperkingen. Maar in dat geval kan een volledig nieuw juweel op de juiste maat gemaakt worden. In dat geval kan de maaktijd oplopen van een drie tot zes weken. 

 • Kan ik mijn ring laten vergroten/verkleinen ?

  Indien er geen technische beperkingen zijn, kan een ring probleemloos verkleind of verruimd worden. Bovendien bieden we al onze klanten een jaarlang de tijd om de maat te laten aanpassen, zodat alle seizoenen eens rustig doorlopen kunnen worden. Mocht het technisch niet mogelijk zijn, dan wordt een volledig nieuw juweel op de juiste maat gemaakt. Echter, in dat geval kan de maaktijd oplopen van een drie tot zes weken. 

 • Hoe veel kost een op maat zetting ?

  Een standaard ring op maat laten zetten bedraagt ongeveer 75,- €, tenzij je het juweel nieuw aangekocht hebt bij ons. Dan doen we dit uiteraard kosteloos. 

 • Graveren jullie juwelen?

  Een juweel is een emotie: onlosmakelijk verbonden met die ene speciale persoon of dat ene speciale moment in je leven. We stellen daarom zelf steeds vaker voor om een persoonlijke gravure in het juweel te plaatsen om die persoon of dat moment te verzegelen. 

 • Wat is de prijs voor een gravure?

  Dat is afhankelijk van welk type gravure er gekozen wordt. Lasergravures na aankoop van een baby-naamplaatje, trouwringen of andere juwelen met een persoonlijke boodschap, bieden we meestal gratis aan. Handgravures zijn te verkrijgen aan onze kostprijs : ca 30,- € per gravure. Uiteraard, als er voor een speciale gravure gekozen wordt, zoals een vingerafdrukgravure of een fotogravure, wordt dit wel aangerekend. Dit  bedraagt ongeveer 100,- €. 

 • Is er garantie bij aankoop?

  De wettelijke garantie bedraagt 2 jaar. 

 • Kan ik stenen uit mijn ring verliezen?

  Een ring is een gebruiksvoorwerp dat slijt. Het is daarom steeds mogelijk dat u een steentje verliest uit de ring. Uiteraard komt dit frequenter voor in bepaalde zettingen dan in andere. Maar sowieso is het aangewezen om je ring af te doen bij ruw werk. Het is altijd verstandig om het verlies voor te zijn. Daarom is het van belang om uw ringen jaarlijks te laten controleren. We "loupen" de ring grondig en kunnen op dat moment waarnemen indien er zich al een slijtage op de zettingen optreedt. 

 • Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

  We proberen via zo veel mogelijk kanalen voor iedereen bereikbaar te zijn :
  - Verschillende contactformulieren op de website
  - Telefoon : +32 57 20 10 43
  - Mail : info@juweliervandromme.be
  - Social media : whatsapp, instagram en facebook

  Maar de beste manier is nog steeds om een vrijblijvend bezoekje te brengen aan onze winkel in de Boterstraat 9 in Ieper. 

  Parkeren in de buurt is mogelijk op de Grote Markt (betalend) of op het Minneplein (gratis). 

Onderhoud juwelen

 • Waarom komen mijn wit gouden juwelen na verloop van tijd geelachtig ?

  Nous recevons de plus en plus des commentaires sur la qualité des bijoux en or blanc. C'est pourquoi nous aimerions vous donner quelques informations sur l'or blanc et sur les solutions que nous pouvons vous proposer à cet égard.

 • Hoe onderhoud ik het best mijn juwelen?

  Eerst en vooral deze voor de hand liggende boodschap: doe je juwelen uit voor ruw werk, zoals tuinieren, klusjes in huis, ...

  Een handige tip om thuis je juweel te onderhouden is gewoon een zachte tandenborstel doppen in dreft, schrobben en goed spoelen. Daarna kan het voorzichtig afgedroogd worden met een krasvrij doekje of met een haardroger. Uiteraard bestaat er ook speciale juweelpoets of ultrasone die je bij ons kunt krijgen. Maar weet dat je sowieso altijd welkom bent om je juwelen te laten oppoetsen. Je hoeft je nooit, maar dan ook nooit te generen als je enkel binnenkomt om je juwelen in een badje te laten steken.

   

 • Hoe vaak moet ik mijn juwelen laten poetsen ?

  U kunt dit zelf naar believen doen.

  Een professionele reinigingsbeurt op jaarlijkse basis is zeker geen overbodige luxe. Op dat moment wordt het sieraad nog eens volledig nagezien door ons. 

 • Wat kost het om mijn juwelen te laten oppoetsen?

  U kunt ten allen tijden komen om uw juwelen in een ultrasonisch badje te laten trillen. Dit doen we volledig kosteloos. Om de gebruikssporen zoals krasjes en dergelijke uit te polieren rekenen we 15 € per stuk. Indien dit gerhodieerd moet worden rekenen we 25 € per stuk, tenzij het om zware armbanden of halssnoeren gaat, dan wordt een prijs opgemaakt alvorens aan het werkt te beginnen. 

 • Kan ik mijn parelsnoer laten heropsteken ?

  Ja, je kunt bij ons terecht om je parelsnoer te laten heropsteken. We doen dit op een speciale zijden draad. Tussen elke parel leggen we een knoop, zodat elke parel beschermd wordt tegen slijtage en zodat het snoer soeper valt. 

 • Om de hoeveel tijd moet een parelsnoer heropgestoken worden?

  Wij adviseren om uw parelcollier ten minste een keer om de 2 jaar te laten overknopen en misschien wel vaker als het collier vaak wordt gedragen. Bovendien zorgt dit ervoor dat de knoopjes tussen de parels er weer mooi schoon uitzien.

 • Wat is de prijs voor het omknopen van mijn parelsieraden?

  Het herknopen van een armband bedraagt 25 € en van een halssnoer 35 €. 

 • Herstellen jullie ook juwelen?

Prikoorringen

Transformatie en/of maatwerk

Verlovings-en trouwringen

Geboorte

Heeft u nog vragen of wenst u extra info?

We zijn steeds bereikbaar via telefoon, mail, social media en whatsapp en we antwoorden jullie zo snel als mogelijk terug!