brand logo

Marco Bicego

Marco Bicego is een gedreven Italiaanse juwelenontwerper die bruist van de vernieuwende ideeën. Sinds de lancering van zijn eerste collectie in 2000, de Marrakech-collectie, staat hij bekend voor de sensualiteit die hij zijn juwelen meegeeft. Intussen heeft hij zijn unieke en onmiskenbare stijl ontwikkeld. Zijn creaties zijn herkenbaar; met name de speelse kleurencombinaties, de onregelmatige vormen en de zijde-achige patine. Dit aangeboren gevoel voor stijltendensen maken van de juwelen van Marco Bicego een persoonlijk statement.

 Ontdek de collecties

Engraving techniek

De engraving techniek bestaat erin om elk stuk lijntje per lijntje met de hand te graveren met de allombekende "bulino" (hier op de foto). Dit is enorm arbeidsintensief, maar het vakmanschap is dan ook letterlijk voelbaar in zijn juwelen. enerzijds door zijn "coil-technique" om draden in elkaar te laten weven en anderzijds zijn "engraving-technique" die erin bestaat om elk stuk lijntje per lijntje met de hand te graveren.

Coil techniek

Deze techniek bestaat erin om elke draad te spinnen rond een bestaande gouden draad en al of niet achteraf te torsen. Dit zorgt voor een hele speciale glitter op het juweel.